Postabontás

2024.08.13. 19:30

Tönkreteszi az autókat is a zebra a Tildy Zoltán utcában – hívja fel a figyelmet olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Your Hand Please

Pécsett, a Tildy Zoltán utcában zebrának nevezik az ott elhelyezett förmedvényt, ami inkább egy kisebb fajta síugrató sánc, semmint biztonságos gyalogátkelő – olvashattuk  a Postabontásban a minap. Aki ezt a véleményt megfogalmazta, annak teljesen igaza van. Aki ezt a zebrát kitalálta, és kivitelezte, kötelezném rá, hogy naponta legalább kétszer közlekedjen arrafelé.

A gyalogátkelő kialakítása teljesen indokolatlan volt. Napi szinten látjuk, hogy a gyalogosok nem használják, nem ott közlekednek, hanem vagy tíz méterrel feljebb, vagy csak két méterre a zebrától, a kereszteződés felső részénél mennek át az úton. Az is gond, hogy borzalmas rajta átmenni autóval - a zebra keleti felén olyan kicsi fel-lehajtót építettek, hogy szó szerint dob egyet az autón. Ki fogja kifizetni az autóban keletkezett károk miatti javítások költségeit? Ha már annyira szerettek volna oda gyalogátkelőt, akkor elég lett volna csak felfesteni a csíkokat az útra. Teljesen felesleges oda ez a villogó, bekamerázott „hiperszupernek" mondott zebra. Inkább az Árpád iskola felé, a kormányablak felé alakítottak volna ki ilyen villogó átkelőt a gyalogosok számára, annak több értelme lett volna. Vagy esetleg a Tildy Zoltán úton lejjebb, ahogy a Rózsadombra mennek fel a gyalogosok. Oda is sokkal jobb lett volna!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában