Vége a tárgyalásmentes időszaknak

2024.08.18. 17:00

Súlyos ügyeket vesznek elő újra a Pécsi Törvényszéken

Pénteken véget ért a nyári tárgyalásmentes időszak a Pécsi Törvényszéken. Lapunk összeszedte azokat a jelentős, bírósági szakaszban lévő baranyai bűnügyeket, amelyekben a törvényszék még nem hozott ítéletet, vagy nemrég kezdte azok tárgyalását.

Balikó Gergely

Fotó: Máté Péter

A bíróság június végén kezdte el tárgyalni a vérfagyasztó Maléter Pál úti gyilkosság ügyét: a vád szerint egy fiatal pécsi férfi kalapáccsal és késsel gyilkolt meg egy számára addig ismeretlen hajléktalan férfit Kertvárosban, egy Maléter Pál úti panellakásban tavaly augusztusban.

Mint korábban lapunk beszámolt róla, a családi problémákkal küzdő férfit a gyilkosság éjjelén hazaküldték a gólyatáborából. A szervezők hajnali egy óra körül felhívták a vádlott édesanyját azzal, hogy fia nem megbízható és szavahihető, kérték vigyék haza a táborból. Az édesanyja a vádlottal hajnali negyed háromkor ért a lakásukba, majd őt zaklatott állapotban egyedül hagyta.

A vádlott ezután több nyugtató tablettát szedett be, majd feszült idegállapotban elhagyta a lakást. Először egy belvárosba tartó autóbuszra szállt, majd visszaérve a lakókörnyezetébe, találkozott a hajléktalan férfivel. Ekkor elhatározta, hogy a számára addig ismeretlen személyt azzal az ürüggyel, hogy étellel kínálja, a lakásába hívja, ahol megöli – áll a törvényszék írásos összegzésében.

Miközben az áldozat evett, a fiatal férfi a sértett mögé lépett, majd a kalapáccsal a sértett fejére sújtott. Az ütés következtében a sértett lecsúszott a székről, védekezni próbált, rövid dulakodás alakult ki közöttük. A vádlott folytatta a bántalmazást, több alkalommal áldozata fejére sújtott a kalapáccsal, aminek következtében a sértett a konyha padlóján, hanyatt esett. A vádlott ekkor a védekezni már nem képes sértettet háromszor mellkason szúrta egy 21 centis késsel.

A bíróság korábban azt is közölte a vádlottról, hogy erőszakos, nyomasztó hatású, gyilkosságokkal teli filmeket nézett. Kedvenc filmje egy amerikai sorozatgyilkosról készített alkotás volt, a vádlott külső megjelenésében is utánozni kezdte, és foglalkoztatni kezdte az emberölés elkövetése.

A törvényszék a többi között várhatóan folytatja a tárgyalást fiatalkorú lánynak az ügyében, aki a vécében szülte meg gyermekét, majd a vád szerint megölte. Ugyancsak tovább tárgyalják a mánfai gyilkosság büntetőperét, valamint annak a két férfinak perét, akiket az ügyészség azzal vádol, hogy idén januárban kiraboltak és megaláztak egy hajléktalant, aki korábban munkabalesetben veszítette el négy ujját.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában