Igaz történet

2024.08.15. 09:00

Megbilincselve vitték el az előadót a drogprevenciós előadásról

Czeczon Enikő

Forrás: A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság hivatalos Facebook-oldala

A Sátorhelyen szervezett drogprevenciós táborban tartózkodó gyerekek nem mindennapi eseménynek lehettek szem és fültanúi, miközben a reggeli utáni első előadó bemutatóját figyelték.

A tábor területére váratlanul egy rendőrautó hajtott be és civil valamint egyenruhás rendőrök igazoltatták, majd meg is bilincselték a fiatalembert, aki a korábbi kábítószerfüggő életmódjáról és leszokásának történetéről szeretett volna előadást tartani a táborozóknak. Sőt a ruházat átvizsgálás során még kábítószer gyanús anyagot is találtak a zsebében. 

Az elkövetőt azonnal előállították a Mohácsi Rendőrkapitányságra, ahova az elfogás és a kábítószer gyanús anyag előkerülésének szemtanúit, azaz a táborlakó 16 gyermeket is meginvitálták. Őket a tábor szervezői szállították be a kapitányságra.

A tanúskodás mellett, a gyerekek végignézhették a megtört fiatalember kihallgatását, ujj és tenyérnyom adatbázisba vételét azaz „rabosítását” is. Azt, hogy az elkövetett cselekmény milyen következményekkel járhat, megszeppenten, szinte hang nélkül figyelte mind a tizenhat táborlakó.

Később azonban kiderült, hogy csak eljátszott esetről van szó, amit nagy taps és öröm követett. A leleplezést követően már vidámabban tették fel kérdéseiket a gyerekek a kiváló színészi teljesítményt nyújtó rendőröknek, és valószínűleg egy életre szóló élménnyel gazdagodva távoztak az épületből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában