Érdemes megfogadni

2024.07.22. 09:23

Így kerülhetjük el a nyári baleseteket: a rendőrség osztotta meg tanácsait

Mohay Réka

Forrás: MW

Fotó: Szakony Attila

Élvezd a nyarat balesetmentesen! – fogalmaz a Baranya Vármegyei Rendőrség közösségi oldalán.

A rendőrség figyelmezteti az autósokat, hogy az utazás előtt mindig ellenőrizzék járművük műszaki állapotát. Íme néhány fontos tanács, amelyeket megfogalmaztak posztjukban, s amelyeket érdemes szem előtt tartani:

  1. Gépkocsi műszaki állapota: Mielőtt útnak indulunk, győződjünk meg róla, hogy az autó megfelelő műszaki állapotban legyen!
  2. Gumiabroncsok állapota: Ne közlekedjünk kopott gumiabroncsokkal, mert ezek jelentősen növelhetik a baleset kockázatát.
  3. Láthatóság biztosítása: Tartsuk tisztán a szélvédőt és az ablakokat!
  4. Útvonal megtervezése: Tervezzük meg előre az útvonalunkat, hogy elkerülhessük a forgalmas utakat és a dugókat.
  5. Időzítés: Induljunk el időben, hogy ne a legnagyobb melegben kelljen utazni. A hőségben való vezetés nemcsak kényelmetlen, de veszélyes is lehet.
  6. Pihenők beiktatása: Ha hosszú útra indulunk, legalább 2-3 óránként álljunk meg, nyújtózkodjunk egyet, ha szükséges pihenjünk, frissítsük fel magunkat hideg vízzel vagy egy kávéval.

A rendőrség kiemeli, hogy a közúti balesetek többsége megelőzhető a megfelelő elővigyázatossággal és tervezéssel. Az utazási tanácsok betartásával hozzájárulhatsz ahhoz, hogy mindenki biztonságban hazaérjen.

A biztonságos közlekedés mindannyiunk felelőssége! 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában