Ítélet

2024.06.25. 17:00

Tízezer euróért majd az ügyész elintézi – mondta a vádlott

A Pécsi Ítélőtábla a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően helyben hagyta a befolyással üzérkedés bűntettében az elsőfokú bíróság ítéletét – írja közleményében a Pécsi Ítélőtábla.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: VGV MEDIA

A büntetett előéletű férfit és társát a NAV költségvetési csalás bűntette miatt folytatott büntetőeljárásban hallgatta ki gyanúsítottként. A vádlott több alkalommal említette – hamisan – a társának, hogy olyan kapcsolata van, amelynek segítségével el tudja intézni, hogy az ügyben eljáró ügyész megszüntesse a folyamatban lévő büntetőeljárást 10.000 euró összeg ellenében. Társa elzárkózott az ajánlattól, azt visszautasította, beszélgetésüket pedig rögzítette.

Az elsőfokon eljárt Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat bűnösnek mondta ki a befolyással üzérkedés bűntettében, ezért a bíróság 4 év szabadságvesztésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért fellebbezett.

A Pécsi Ítélőtábla a mai napon kihirdetett jogerős határozatával a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően az elsőfokú bíróság ítéletét helyben hagyta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!