Regisztrált bűncselekmények

2024.06.23. 15:40

Garázdaság miatt többször kellett intézkedniük a rendőröknek

Emelkedett a regisztrált bűncselekmények száma Komlón tavaly, az egy évvel korábbi adatokhoz képest.

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: vmargineanu

Míg 2022-ben 312 esetet tartottak nyilván, addig ez a szám 2023-ban 354-re emelkedett, aminek oka a garázdaságok, az ehhez kapcsolódó testi sértések és az online térben elkövetett csalások számának növekedése - derül ki a Komlói Rendőrkapitányság, a város közbiztonsági helyzetéről készített beszámolójából.

A közterületen elkövetett bűncselekmények száma csökkent, ezen belül azonban jelentős a vagyon elleni erőszakos bűncselekmények számának aránya. A beszámoló kitér arra is, hogy a garázdaságok száma jelentős emelkedést mutat - megduplázódott a 2022-es adatokhoz képest -, de az elkövető felderítése minden estben eredményes volt. 

Az összegzés szerint Komlón a testi sértések száma az előző évhez képest növekedett (18-ról 23-ra), súlyos testi sértés viszont kevesebb történt. Az előző év adataihoz mérten viszont jelentősen nőtt (1-ről 6 esetre) a kiskorú veszélyeztetések száma - emeli ki a beszámoló. 

A lopások száma csökkent, a lakásbetöréseké minimálisan emelkedett. A városban személygépkocsi lopás egy esetben történt, míg előző évben ilyen típusú bűncselekményt nem regisztrált a hatóság. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában