Féltékenység

2024.06.26. 12:30

Börtön helyett kényszergyógykezelés vár a vádlottra

A Pécsi Ítélőtábla a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség indítványának megfelelően helyben hagyta a szlovén férfi kényszergyógykezelését.

Bama.hu

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Billion Photos

A szlovén férfi már 3 éve élt élettársi kapcsolatban a sértettel egy határmenti településen, amikor 2023. február 23-án hajnali fél 2 körül féltékenység miatt összeszólalkoztak. A veszekedés eldurvult, és a férfi egy konyhakést magához véve kivonszolta a nőt az udvarra, ahol be akarta őt tuszkolni az autó csomagtartójába. A sértett ellenállt, ezért a férfi a nyakához szegezte a kést, így vitte végig az utcán, közben a megölésével fenyegette, és folyamatosan azt kiabálta szlovén nyelven, hogy rendőrség. Egy fás-bokros részhez érve a vádlott ököllel megütötte élettársát, majd a karját két helyen megvágta, végül hasba szúrta. Ezután a férfi elhagyta a helyszínt. Az erősen vérző sértettre a hangoskodásra felkelő egyik lakó talált rá az utcán, aki értesítette a hatóságokat. A gyors orvosi beavatkozásnak köszönhetően sikerült megmenteni az életveszélyesen megsérült nőt. 

Az igazságügyi pszichiáter szakértői vélemények szerint a férfi igazoltan kóros elmeállapotú, amely a beszámítási képességét kizárja, tartani lehet attól, hogy újabb személy elleni erőszakos bűncselekményt követne el, ezért rendelték el kényszergyógykezelését. 

Az elsőfokon eljárt Zalaegerszegi Törvényszék a vádlottat az emberölés bűntettének kísérlete vádja alól felmentette és elrendelte a kényszergyógykezelését. Az ítélet ellen a vádlott cselekményének minősítése miatt, védője pedig a kényszergyógykezelés mellőzéséért fellebbezett. A Pécsi Ítélőtábla a kedden kihirdetett jogerős határozatával az elsőfokú bíróság ítéletét helyben hagyta.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!