hamar elkapták

2021.08.06. 14:07

Kattant a bilincs: meglopta az Ördögkatlan fesztiválozóit egy férfi

A rendőrök eljárást indítottak egy nagyharsányi férfi ellen.

bama.hu (forrás: police.hu)

Forrás: Shutterstock / Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy helyi férfit, aki a gyanú szerint augusztus 5-én 3 óra és 5 óra között Nagyharsányban bement egy ház udvarára. Miközben a fesztiválozók az udvaron felállított sátrakban aludtak, a férfi a sátrakat kinyitotta, értékek után kutatott, majd készpénzt, valamint egy karórát tulajdonított el.

A rendőrök beazonosították a feltételezett elkövetőt, majd elfogták és előállították a rendőrkapitányságra.

Ellene lopás kísérlete, valamint hatrendbeli kifosztás és lopás miatt nyomoz a Siklósi Rendőrkapitányság.

Frissítve (15:16)

A Pécsi Járásbíróság augusztus 6-án elrendelte a kisharsányi férfi letartóztatását egy hónapra kifosztás bűntette és lopás vétsége miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a gyanúsított férfi augusztus 5-én a hajnali órákban behatolt egy nagyharsányi ingatlan hátsó udvarára, ahol az Ördögkatlan Fesztiválra érkezett sértetti kör sátrai voltak felállítva. A gyanúsított a sátrak a húzózárát egyesével felnyitotta, a sátrakba belépett és az alvó sértettektől főleg készpénzt vett el, de egyiküktől nagy értékű karóráját is eltulajdonította. A gyanúsított egy alkalommal behatolt az egyik alvó sértett sátrába, kutatott is értékek után, de nem tulajdonított el semmit.

A cselekménnyel okozott kár elsődleges adatok alapján 265.000 forint.

A gyanúsítottat a helyszíntől kétháznyira lakó rokonánál a déli órákban intézkedés alá vonta a rendőrség, tőle több mint másfél millió forintot foglaltak le.

A férfi büntetett előéletű, a cselekmények elkövetését tagadja. Feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértetteket, illetve a büntetőeljárásba bevonható személyeket jogellenesen befolyásolná, illetve tárgyi bizonyítási eszközöket rejtene el vagy semmisíthetne meg. Mindezekre figyelemmel a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A bíróság határozatát az ügyész tudomásul vette, a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be, így a végzés nem végleges.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában