Időjárás

9 órája

Ma jöhet egy kis eső, holnap már újra süthet a nap

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: sondem

Csütörtökön keleten, északkeleten napos időre készülhetünk, viszont a középső tájakon és a Dunántúlon változóan felhős-napos, illetve erősen felhős, borult időre van kilátás. Helyenként a Dunántúlon kisebb eső is kialakulhat időnként, nagyobb gyakorisággal délnyugaton. A keleties szél többfelé élénk, északnyugaton erős lesz. Hajnalra helyenként pára, köd képződik. Kora reggel -2 és +9, délután 12 és 20 fok között alakul a hőmérséklet, napközben délnyugaton, nyugaton mérhetjük a legalacsonyabb maximumokat.

Pénteken a Dunától keletre sok-sok napsütésre számíthatunk, a Dunántúlon viszont napközben többfelé megnövekszik a felhőzet, de csak néhol nyugaton, délnyugaton alakulhat ki átmeneti jelleggel kisebb eső. A keleti, délkeleti szél többfelé élénk, a Dunántúl északi felén helyenként erős lehet. Reggelre foltokban pára, köd képződhet. Hajnalban -2 és +9, délután 14 és 19 fok közötti értékeket mérhetünk.

 

Orvosmeteorológia

Csütörtökön időjárási front nem lesz felettünk, viszont többfelé meglehetősen hideg lesz a reggel, emiatt az érzékenyek körében felerősödhetnek a kopásos eredetű ízületi panaszok.

Napközben az érzékenyek körében vérnyomásproblémák és keringési panaszok előfordulhatnak a hőmérséklet emelkedésének hatására.

A szelesebb tájakon fejfájás, ingerlékenység és nyugtalanság is jelentkezhet.

A naposabb tájakon élők hangulata, közérzete javul, a felhősebb tájakon élők viszont lehangoltabbak, kedvtelenebbek lehetnek.

Erősítsük immunrendszerünket, fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Figyeljünk oda a megfelelő mennyiségű folyadék bevitelére!

 

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön helyenként a Dunántúlon kisebb eső kialakulhat, nagyobb gyakorisággal délnyugaton, így ezeken a tájakon vizes, csúszós útszakaszokkal is találkozhatnak a közlekedők.

A keleties szél többfelé élénk, északnyugaton erős lesz, emiatt romolhat a járművek menetstabilitása.

Hajnalban, reggel helyenként pára, köd okozhat korlátozott látási viszonyokat.

A naposabb tájakon és időszakokban érdemes vezetés közben napszemüveget viselni.

Hajnalban helyenként gyenge fagy előfordulhat, emiatt indulás előtt érdemes lesz több időt fordítani járművünkre.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!