Időjárás

2024.06.08. 08:20

Változékony idő várható Medárd napján

Szombaton lesz Medárd napja, az időjárás jellege viszont nem változik jelentősen az előző időszakhoz képest. A meleg idő mellett sok napsütés várható, a gomolyfelhő-képződésből záporok, zivatarok továbbra is kialakulhatnak – figyelmeztet előrejelzésében a met.hu.

Bama.hu

Várható időjárás Baranyában (forrás: köpönyeg.hu)

Szombat

Estig napos, majd gomolyfelhős idő valószínű. Estétől aztán nyugat felől egy kiterjedt zivatarrendszer érkezik, mely fokozatosan kelet felé halad, kb. éjfélig éri el a Duna vonalát. 29 és 33 fok közötti meleg, délen hőség lesz.

Vasárnap

A hajnali zivatarok elvonulása után sok napsütés várható, napközben már kicsi az esély csapadékra. A nyugati, északnyugati szél megélénkül. 29-30 fok valószínű.

Hétfő

A gyakran erősen gomolyfelhős égből több helyen alakul ki zápor, zivatar. Erős lesz az északnyugati szél. 24 és 32 fok között változik a hőmérséklet - nyugaton lehet már hűvösebb idő.

Orvosmeteorológia 

A mai napon fronthatás nem terheli szervezetünket. A nappali felmelegedés tovább erősödik, több helyen előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. Jelentősebb egészségügyi panasz esetén (fulladás, légszomj) kérjen orvosi segítséget!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!