Visszatér a hőség

2024.06.29. 07:40

Igazi strandidőre készülhetünk, sok napsütéssel

Bama.hu

Fotó: Laufer László

A sok napsütés mellett elsősorban az ország északkeleti harmadában lehet erőteljesebb a gomolyfelhő-képződés, és elsősorban ott képződhetnek záporok, zivatarok, másutt legfeljebb egy-egy helyen alakulhat ki csapadék. A zivatarokat leszámítva mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 34 fok között alakul.

Vasárnap

Napos időre számíthatunk gomoly- és fátyolfelhőkkel. Az északi országrészben helyenként alakulhat ki zápor, zivatar. Sokfelé megélénkül, főleg az Észak-Dunántúlon meg is erősödik a déli, délnyugati szél. Hajnalban általában 17, 23, délután 32, 37 fok várható.

Hétfő

Napos idő valószínű gomoly- és fátyolfelhőkkel, de az északnyugati tájakon több lehet a felhő. Szórványosan előfordul zápor, zivatar, néhol heves zivatar is kialakulhat. A Dunántúlon az északnyugati, nyugati, míg keleten a nyugati, délnyugati szelet erős, zivatar térségében viharos lökések kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 35 fok között alakul, északnyugatról délkelet felé haladva mérhetjük a magasabb értékeket.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Helyenként előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!