Nyárias idő

2024.06.09. 08:00

Akár kirándulhatunk, de a strandot is választhatjuk kikapcsolódásként

Bama.hu

Szakadozottá válik a felhőzet, általában napos, gomolyfelhős idő várható, de főként az északkeleti, keleti harmadban erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és főként ott előfordulhat zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szél időnként megélénkül, zivatarok környezetében viszont erős, viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között valószínű.

Hétfő

Erőteljes gomolyfelhő-képződésre kell számítani többfelé, akár több hullámban záporral, zivatarral. Az intenzívebb cellákat helyenként felhőszakadás, jégeső is kísérheti. A déli, délnyugati, majd az északnyugatira forduló szél sokfelé megélénkül, helyenként megerősödik. Zivatarban viharos lökések is lehetnek. A hajnali 14, 21 fokról délutánra általában 27 és 32 fok közé melegszik fel a levegő, de az északnyugati, északi tájakon ennél hűvösebb lehet az idő.

Kedd

Az erőteljes gomolyfelhő-képződés mellett fátyolfelhőkre, illetve több-kevesebb napsütésre is számíthatunk. Többfelé várható zápor, zivatar. Időnként megélénkül az északnyugati, északi szél. Zivatar környékén átmenetileg erős vagy viharos széllökések is lehetnek. A hőmérséklet hajnalban 11, 17, délután 22, 28 fok között alakul.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. A nappali felmelegedés tovább erősödik, több helyen előfordulhat zápor, zivatar. A meleg, zivataros időben fülledtté válhat a levegő. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, nyugtalanság, a légúti betegeknél nehézlégzés. Az arra érzékenyeknél álmosságérzet és nagyfokú fáradékonyság jelentkezhet. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!