Időjárás

2024.05.06. 07:40

Hétfőn még kiélvezhetjük a napos időt

Hétfőn még nyugodt időben lesz részünk, azonban kedden labilizálódik a légkör, és megnő a záporok, zivatarok kialakulási valószínűsége. Emellett pedig a hőmérséklet is visszaesik pár fokkal a hét közepére –olvasható a met.hu előrejelzésében.

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: New Africa

Várható időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Hétfő

Folytatódik a napos időjárás. A megnövekvő gomolyfelhőkből csak elszórtan fordulhat elő zápor. A délnyugati szél megerősödhet. A hőmérséklet csúcsértéke 22 és 27 fok között alakul.

Kedd

Északnyugat felől gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható zápor, zivatar. Az északnyugatira forduló szél egyre inkább megélénkül, később meg is erősödik. Még 21-24 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők.

Szerda és csütörtök

Mindkét nap borongós időre van kilátás, és szórványosan valószínű eső, zápor, zivatar. A hőmérséklet tovább csökken: a tartósan csapadékos helyeken mindössze 15 fok várható.

Orvosmeteorológia 

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!