Gyenge melegfront

2024.04.28. 07:40

Visszatér a kora nyárias idő és a sok napsütés

Bama.hu

Forrás: Shutterstock

Fotó: IgorZh

Sok napsütésre számíthatunk a kevés gomoly- és fátyolfelhő mellett. Csapadék nem várható. A déli, délkeleti szelet élénk, főként az Északnyugat-Dunántúlon erős, egy-egy helyen viharos lökések is kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 27 fok között várható.

Hétfő

Napos, száraz idő várható kevés fátyolfelhővel. A délkeleti, keleti szél megélénkül, néhol megerősödik. A hőmérséklet hajnalban 6 és 14, délután 24 és 28 fok között alakul.

Kedd

Derült idő várható. A délkeleti, keleti szél megélénkül, néhol megerősödhet. A hőmérséklet hajnalban 6 és 14, délután 24 és 27 fok között várható.

Orvosmeteorológia (koponyeg.hu)

Gyenge melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!