Időjárás

2023.10.24. 08:28

Esős, változékony napok jönnek

Két hidegfront is átvonul hazánk felett. Esős idők jönnek.

Zsigmond József

Fotó: ju_see

Késő délutánig csak néhol fordulhat elő gyenge eső, szitálás, ezt követően viszont már egyre több helyen várható csapadék. A délies szél megélénkül, helyenként meg is erősödik, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Kedd

A párás, rétegfelhős reggel után délnyugat felől megnövekszik a felhőzet, és a kora délutáni óráktól nyugat, délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor. A délnyugati szél megerősödik. 20-21 fok körül alakul a hőmérséklet.

Szerda

Reggelig sokfelé várható eső, záporeső. Napközben délnyugat felől csökken a felhőzet, de estétől északnyugat felől újabb esők fordulnak elő. A nyugati szél erős lesz. 15-20 fok valószínű.

Orvosmeteorológia (forrás: koponyeg.hu)

Folytatódik a frontmentes őszi időjárás. A légköri változások nem befolyásolják számottevő mértékben szervezetünk működését. A hajnali gyenge fagypont körüli hőmérséklet, illetve párás levegő a krónikus ízületi megbetegedésben szenvedők tüneteit erősítheti, a beteg testrész fájdalma fokozódhat, illetve mozgástere beszűkülhet. Az érintett végtagok ébredés utáni alapos átmozgatása sokat javíthat a tüneteken. A párásság a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!