Időjárás

2023.07.20. 08:50

Kicsit felfrissült a levegő, de csütörtökön sem fogunk fázni

Eleinte még maradhatnak felhős tájak, majd napközben a fátyol- és gomolyfelhők mellett sok napsütés valószínű.

Zsigmond József

Fotó: Varavin88

Záporok, zivatarok kialakulására elsősorban az északkeleti harmadban és az Alpokalján lesznek jók a feltételek. Az északi, északnyugati szél nagy területen megélénkül, időnként meg is erősödik, továbbá zivatarok környezetében viharos, erősen viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 34 fok között várható, írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Időjárás Baranyában (forrás: koponyeg.hu)

Csütörtök

Sok napsütésre számíthatunk gomolyfelhőkkel. Északkeleten és délnyugaton fordulhat elő zápor, vagy zivatar. Reggel 17, délután 30 fok körül alakul a hőmérséklet. Az északnyugati szél megélénkül.

Péntek

A déli óráktól nyugat, délnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és többfelé alakul ki akár heves zivatar, zápor. Zivatarok környezetében erősen viharos széllökések lehetnek. 30-31 fok körüli értékeket mérhetünk.

Szombat

A gyakran erősen megnövekvő gomolyokból eleinte csak elszórtan, délutántól ismét több helyen várható eső, zápor, zivatar. Marad az élénk légmozgás. 25 és 30 fok közé csökken a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia (forrás: koponyeg.hu)

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani. A szórványosan előforduló záporok, zivatarok környezetében fülledtté válhat a levegő, mely leginkább a légzőszervi és szív-érrendszeri betegségben szenvedőket viselheti meg. Erős lesz az UV-sugárzás, ezért gondoskodjon a bőr és szem védelméről. A meleg idő miatt a szervezet folyadékigénye is megnő, ezért a nap folyamán ennek pótlására is érdemes odafigyelni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!