Elmélet és gyakorlat

2024.08.28. 14:40

Állami vadászvizsgát tart szeptemberben a vármegyei kamara

Az OMVK Baranya vármegyei Területi Szervezete szeptember 3-án és 4-én vizsga lehetőséget biztosít kizárólag Baranya vármegyei állandó lakcímmel rendelkező vadászjelöltek számára.

Balikó Gergely

Fotó: Chinnapong

Mint a kamara baranyai szervezetének holnapjáról kiderült, a vizsga gyakorlati részét szeptember 3-án tartják a Pécs-Somogy melletti Rücker-aknai lőtéren, az elméleti vizsgát pedig másnap a vadászkamara pécsi irodájában.

További részletek a OMVK Baranya vármegyei Területi Szervezetének honlapján.

Egy, az állami vadászvizsgára felkészítő kurzust tartó társaság honlapjának ismertetése szerint vizsgát az a magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar és nem magyar állampolgár tehet, aki a 17. életévét betöltötte és részt vett vadászvizsgát megelőző kötelező tanfolyamon, amelynek elvégzéséről a jelölt igazolást kap. Az igazolás birtokában a jelölt két éven belül bármikor jelentkezhet vizsgára. Vadászvizsgát kizárólag magyar nyelven lehet tenni.

Vadászvizsgára jelentkezni a lakcím szerinti OMVK területi szervezeténél lehet. A vadászvizsga az OMVK azon területi szervezeténél tehető le, ahova a vizsgázó a jelentkezését benyújtotta 

- írták.

Mint hozzátették, a vadászíjászatra, ragadozó madárral való vadászatra vagy magyar agárral való vadászatra feljogosító kiegészítő vizsgára jelentkezni csak a vadászvizsga bizonyítvány, vagy a már megszerzett vadászjegy birtokában lehet az OMVK Fővárosi és Pest megyei Területi Szervezeténél.

A vizsgaidőpontokat a vizsgára jelentkezők létszáma szerint – vizsgánként maximum 20 fő – a megyei Vadászvizsga Bizottság határozza meg. A vizsga díja egységesen 25 000 forint, ami tartalmazza az elméleti és a gyakorlati vizsga költségeit is, amelyet az OMVK megyei Területi Szervezetének készpénzben vagy készpénz-átutalási megbízással lehet teljesíteni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!