A fociláz elérte a Pécsi Vásárcsarnokot

2024.06.07. 12:30

A málna vonzza a vásárlókat, de az új tárlat is felkelti a figyelmet

A zöldségek és a gyümölcsök legszebb arcukat mutatják a Pécsi Vásárcsarnokban, és a jókedv is kézzel fogható a gasztronómia fellegvárában most, hogy tényleg beköszöntött a nyár.

Czeczon Enikő

Szokásos heti sétánk fókuszában most a málna volt, amit, mint meg tudtam a Dunántúl egyes részein Boldogasszony csipkéjének is neveznek. A piros gyümölcs csak egy-két pulton található meg, de ott van, és keresik is a vásárlók, mert nemcsak finom, hanem gyógyít és szépít is a benne lévő vitaminok, tápanyagok miatt.

LOFI6570
Fotó: Löffler Péter

Meg kell említeni a csarnok új kiállítását is, amely a környezetvédelem világnapja apropóján valósult meg és egészen június 30-ig megtekinthető. A tárlat a Levéltitok címet viseli, amely bemutatja a levelek sokféleségét, megismerteti az érdeklődőkkel a működésüket és számos kérdésre választ ad. 

Ami viszont távozáskor megütötte a fülem az tökéletesen leírja az előttünk lévő időszakot. “Hajrá magyarok!” - csendült valamelyik sorból, amire a válasz a következő volt: “Hajrá, hajrá, hajrá!”. Röviden összefoglalva, már a csarnokban is mindenki focilázban ég. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!