Szedd magad!

2024.05.17. 12:00

Lédús, ropogós cseresznye vár a Pécsi Vásárcsarnokban

Czeczon Enikő

Fotó: Laufer László

Az első kérdés, amit meghallottunk, amikor megérkeztünk a gasztronómia katedrálisába, azaz a Pécsi Vásárcsarnokba, a következő volt: mit főzzek a hétvégén, papa?  

A kérdés azért hangzott el egy idős házaspár között, mert hétvégén érkezik hozzájuk a család. A döntés végül a húslevesre esett, de a második fogással kapcsolatban még nem tudtak megegyezni, ami azonban biztos volt még, hogy vesznek gyümölcsöt is. Azt már nem láttuk, de biztosak vagyunk benne, hogy az eper mellett cseresznye is került a kosarukba. Mi is emiatt a gyümölcs miatt mentünk le, és fotóriporter kollégám kiszúrta, hogy az egyik árusnál - a csarnokban a hátsó északi bejárathoz közel - ki volt ragasztva egy papír, ami azt hirdette: Szedd magad cseresznye! Bártfa utca.

Az úr elmondta, hogy még nem látott a csarnokban ilyen lehetőséget, így fogta magát és meghirdette ezt a kezdeményezést. Mindenkinek vinni kell saját vödröt, létrát és már szedheti is a finom, egészséges gyümölcsöt, de a fiatalok fára is mászhatnak, hogy ily módon szerezhessék be a cseresznyét.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!