Feltűnő a változás

2024.05.08. 15:00

Baranyában is kilőtt az újautó-piac

Baranyát is érintő adatokat közölt a Datahouse a forgalomba helyezett új személygépjárművekről, illetve az új kishaszongépjárművekről egyaránt. A számok alapján áprilisban hatalmasat ugrott ez, feltűnő a változás az előző hónapokhoz képest, de még az előző évi időszakhoz képest is.

Jusztin Levente

Országos szinten közel 11 ezer új autót helyeztek forgalomba április hónapban a Datahouse adatai alapján. Ez a szám a tavaly áprilisihoz képest 21 ,4%-os, az idei és a tavalyi első négy hónaphoz viszonyítva 10,4%-os növekedést jelent. Szóval idáig hazánk és Baranya útjait akár körülbelül 42 ezer új személyautó vehette igénybe.

A kishaszongépjárművek tekintetében is komoly növekedés vehető figyelembe, az idei és a tavalyi áprilisi hónapot összehasonlítva láthatjuk, hogy idén 46,3%-ot nőtt a forgalomba helyezett jármű tavalyhoz képest, pontosan 2417-et. Az első négy hónap tekintetében 22,3%-os volt a növekedés tavalyhoz képest, konkrétan 2024-ben 10,664 új kishaszongépjármű jelent meg a forgalomban.

Csábító kedvezményekkel csalogatják a vásárlókat a kereskedők. Tavalyhoz képest akár 10-15%-os csökkenést mutatnak a rendelhető és készleten lévő új autók átlagárai a hirdetőink kínálatában. Ez nagyban hozzájárult az újautó-piac ugrásszerű növekedéséhez is. Az elmúlt 2 év adatait áttekintve jellemzően az év első felében futottak fel az újautó-eladások, amit hol kisebb növekedés, hol kisebb csökkenés követett. A vevőknek a következő 1-2 hónapban érdemes lehet új autó vásárlásába belevágni, mert ebben az időszakban még számos kedvezményes ajánlattal találkozhatnak 

– mondta el Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában