Vadkemping a Mecsekben?

2024.07.23. 18:30

Az erdőgazdaság összegyűjtötte a sátorozásra alkalmas helyeket

A turistaszezon derekán a Mecsekerdő Zrt. összegyűjtötte azokat a területeket, amelyek alkalmasak táborozásra, sátorozásra.

Balikó Gergely

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Tong_stocker

Az állami erdőgazdaság arra hívta fel a természetjárók figyelmét, hogy az erdő védelméről és erdőgazdálkodásról szóló törvény vonatkozó részei értelmében kizárólag az erdőgazdálkodó hozzájárulásával szabad az erdőben huszonnégy órát meghaladóan üdülési, illetőleg sportolási célból tartózkodni, táborozni, továbbá sátrat felverni.

Aki az erdőgazdálkodó hozzájárulása nélkül táborozik, erdővédelmi bírsággal sújtható – figyelmeztetett a Mecsekerdő, amely egyúttal közreadta a táborozásra alkalmas területek listáját.

Felsorolásuk szerint ilyen az Árpádtetői Erdészet körzetében a Nyáras-forrás, a Sás-völgy és a Cigány rét, a Pécsváradi Erdészetnél Pusztabánya, Szigetvári Erdészet területén pedig a Bögör rét, a Bika rét, a Sikotai rét és Sasrét.

A Mecsekerdő a honlapján közzétette a táborhelyekkel kapcsolatos legfontosabb információkat tartalmazó táblázatot is. Az erdőgazdaság azt javasolja a táborozni vágyóknak, hogy részletekért és engedély igénylése érdekében vegyék fel a kapcsolatot a választott táborhelyhez tartozó erdészettel.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában