Felföldi Játékok

2022.01.21. 08:56

Elhajították a póznát az ország különböző pontjairól érkező erősemberek a siklósi várban

Erősember-versenyt tartottak vasárnap délután a siklósi várban. A rendezvény nem a klasszikus versenyszámokat vonultatta fel, hanem az úgynevezett Felföldi Játékok Challenge keretében a skót hagyományokhoz kapcsolódó versenyszámokban indultak az ország különböző pontjairól érkező erősemberek.

Zs. K.

Forrás: Prémium Media & Sport Managment

A Felföldi Játékok (Highland Games) eredete több mint ezer évre nyúlik vissza, mikor is az angol hódítók elfoglalták Skóciát és az ott élőknek megtiltották a fegyverhasználatot, a Skót-felföldön a ma már sportággá szelídült gyakorlatokkal tartották edzésben magukat a harcosok, a legügyesebbekből pedig a nagy presztízzsel bíró klán vezetőjének testőrsége állt össze. 

Forrás: SimoBela / Prémium Media & Sport Managment

A siklósi várban többek között póznahajítás, keretcipelés, körből kitolás, kis skót kalapács versenyszámokban mérettették meg magukat a CESA Liga tagjai, összesen 11-en. A CESA – Közép-Európai Erősember Szövetség 2020 őszén alakult meg, mára több mint százan vannak, és számuk folyamatosan bővül. A szövetség többféle erősember-versenyt is rendezett az elmúlt években. 

Forrás: SimoBela / Prémium Media & Sport Managment

A vasárnapi Felföldi Játékok Challenge-en Makai Renátó siklósi sportoló (a HCW pankrátora, a WKF Interkontinentalis MMA bajnoka) is indult, és az erősember versenyekben tapasztaltabb sportolókat sikerült megelőznie, a 2. helyezést érte el, míg a harkányi Jakab Viktor a 8. helyen végzett. Mindketten az open kategóriában mérettették meg magukat. A siklósi vár kiváló helyszínül szolgált az erősember-versenynek, sok érdeklődő nézte végig a megmérettetést. A szervezők a rendezvény végén utaltak rá, hogy itt, illetve még Harkányban is fognak erősember-versenyt rendezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában