2024.08.11. 11:25
Elárulta a titkot egy erdélyi nagymama, így az egész család imádni fogja a kovászos uborkát
Soha többet nem fogod elrontani és csak egy szabályt kell betartani hozzá!
Forrás: Bors / archív
Nyugodtan kijelenthetjük, hogy kovászos uborka nélkül nincs nyár, hiszen a bográcsos ételek, mint például a paprikás krumpli, a pincepörkölt vagy a slambuc szinte elképzelhetetlenek nélküle. A kovászos uborkát egyszerű elkészíteni, ám van egy nagyon fontos alapszabály, amit érdemes betartani, ha azt szeretnéd, hogy tökéletes, isteni finom és roppanós legyen a végeredmény - írja a mindmegette.hu.
Egy tapasztalt erdélyi háziasszony a Csodalatos Erdély közösségi oldalán elárulta, mi a titok: az ideális erjedési idő betartása, és a megfelelő hőmérséklet biztosítása. Tehát az, hogy
soha ne érleljük az uborkát tűző napon, mert az túl gyors erjedést eredményezhet, ami elpusztítja a kovászolást végző élesztőgombákat, így az uborka megromlik, megpuhul és megkeseredik.
Ha a megfelelő 26 fok körüli hőmérsékletet biztosítjuk, akkor 3-4 nap alatt elkészül a savanyúság.
Ezért együnk minél több kovászos uborkát! A kovászos uborka fogyasztása élettani szempontból is fontos: Jót tesz a gyomornak, elősegíti az emésztést, és antibiotikumkúra idején regenerálja a károsodott bélflórát. A benne található enzimek megakadályozzák a puffadást okozó baktériumok és gombák elszaporodását.
A pontos receptet ide kattintva tudja elolvasni.