600 szerencsés léphetett be

2024.06.12. 20:34

Falunapi fesztiválhangulat lengte körül a magyar válogatott nyilvános edzését (videó)

A helyiek szeretete és a magyarok rajongása miatt leginkább egy vidám falunaphoz volt hasonlítható a pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szerdán tartott nyilvános edzése a dél-bajorországi Weiler-Simmerbergben.

MW

Szoboszlai Dominik a csapat nyilvános edzése után Weiler-Simmerbergben

Forrás: MTI

Fotó: Illyés Tibor

Már hatvan perccel a 18 órára kiírt tréning kezdete előtt megtelt a 6500 lakosú település pályája, ahova 600 szerencsés léphetett be, a helyiek 450 jegyet kaptak, 150-et pedig a magyar szövetség osztott szét. Nagyon sokan – még a németek is – magyar mezben, sállal a nyakukban vagy sapkában érkeztek kortól, nemtől függetlenül. Amolyan falunapi fesztiválhangulat lengte körül az eseményt, amelyen közvetlenül a játéktér mellett sült krumplit és frissen sült bajor kolbászt árultak három, illetve négy euróért. A sör pedig egyenesen a hetedosztályú klub tőszomszédságában lévő sörfőzdéből érkezett.

A magyar válogatott tagjai a csapat nyilvános edzésén Weiler-Simmerbergben
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Maga a gyakorlás a bemelegítés után játékos feladatokkal kezdődött, majd elsősorban a rövidpasszos játékot és a labdatartást gyakorolták a futballisták elég intenzív tempóban. A sérüléssel bajlódó labdarúgók közül Nego Loic az elejétől külön mozgott, míg Styles Callum addig együtt gyakorolt a társaival, majd amikor a lövéseké, beadásoké, fejeseké és a játéké lett a főszerep, akkor kiszállt.

Riadalmat okozott Szoboszlai a válogatott edzésén

Ahogy általában, Szoboszlai Dominik volt a figyelem középpontjában, aki akaratlanul is ráijesztett a szurkolókra. Az Origo beszámolója szerint ugyanis míg társai sportcipőt húztak, addig a Liverpool középpályása papucsban jelent meg a pályán. De csak rövid ideig tartott a riadalom, mert idővel a csapatkapitány is csukát váltott, és a többiekkel készült.

A lövéseknél minden egyes gólt ovációval díjazott a közönség, Szoboszlai találatai pedig különösen nagy tetszést váltottak ki. A Liverpool sztárja adott is okot az örömre, nagyságrendekkel többször mattolta az ekkor kapuban álló Szappanos Pétert, mint társai.

A valamivel több mint egyórás tréning végén jött az, amire a szurkolók a leginkább vártak, ugyanis a pályáról kivezető utat kordonokkal lezárták, a magyar válogatott tagjai pedig ott vonultak ki a helyiek, a szurkolók és a gyerekek rajongása közepette. 

20240612__MI_247
A magyar válogatott csapatkapitánya edzés után sok autogramot kiosztott
Fotó: Mirkó István / Forrás:  Magyar Nemzet

A futballisták aláírásokat osztogattak, fényképeket készítettek a mintegy 100 méter hosszú szakaszon. A legnagyobb érdeklődés Szoboszlait övezte, aki türelemmel fogadta a lelkes rajongókat, és a kordon mindkét oldalán végigsétált, nehogy kimaradjon valaki.

 

Nézők a magyar válogatott nyilvános edzésén Weiler-Simmerbergben
Fotó: Illyés Tibor / Forrás: MTI

Az edzés egyértelművé tette, hogy a festői szépségű, rétektől és erdőktől zöld hegyek között fekvő település lakói a szívükbe zárták a magyar csapatot, és nem csak mondják, tényleg szeretnék is, hogy az A csoportból a házigazda németek mellett a magyarok jussanak tovább.

A magyar válogatott szombaton a svájciak ellen Kölnben kezdi meg a szereplését a kontinensviadalon, majd Stuttgartban előbb június 19-én a házigazda németekkel, négy nappal később pedig a skótokkal találkozik a csoportkörben.

20240612__MI_232
A magyar válogatott játékosai az edzés után
Fotó: Mirkó István / Forrás: Magyar Nemzet

Piros-fehér-zöldbe öltözött a magyar válogatott szálláshelye

A magyar válogatott egy csendes németországi kisvárosban, Weiler im Allgäuban rendezte be a főhadiszállását az Európa-bajnokságon. A mieink itt, festői környezetben készülnek a szombati, Svájc elleni mérkőzésükre (15.00). Az Origo tudósítója a helyszínről jelentkezett be, az ott készült videón láthatjuk válogatottunk edzőpályáját.

Ez a hotel a magyar válogatott jelenlegi otthona, ahonnan az edzőpálya mindössze néhány perc sétával elérhető:

A helyszíni beszámolóból kiderül, Weiler im Allgäuban nagy örömmel fogadták a magyar válogatottat, volt olyan ház, ahol a német lobogó mellett a magyar is helyet kapott.

Weiler im Allgäuban is szurkolnak a magyar válogatottnak
Fotó: Mirkó István


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában