2019.01.15. 10:48
Az ízes és roppanós bacon titkai
Egyszerű praktikák a tökéletes baconhöz például egy jó rántotta mellé.
Forrás: Shutterstock
Fotó: MilanMarkovic78
Ha serpenyőben süti...
Tegye a baconöket a serpenyőbe (a legjobb az öntöttvas serpenyő) még azelőtt, hogy bekapcsolná a tűzhelyet. Ezután alacsony, vagy legfeljebb közepes lángon kezdje el melegíteni. A bacon szép lassan elkezdi kiengedni a benne található zsírokat, majd egyre hangosabban sercegni kezd – ha már serceg, fordítsa át a másik oldalára. Süsse mindkét oldalát egyenletesen addig, amíg tökéletesen ropogós nem lesz. Ha elkészült, a serpenyőből kivéve helyezze őket papírtörlőre, és itassa le róluk a zsírt.
Ha sütőben süti...
Ez a legjobb választás akkor, ha nagyobb adag bacont szeretne készíteni, hiszen egy tepsiben több szalonna fér el, mint a serpenyőben – ráadásul a tűzhelyet is szabadon hagyja, így közben mást is készíthet. Melegítse elő a sütőt 200 fokra, és tegye rá a szalonnákat egy fóliával/sütőpapírral borított tepsire. 15-20 percig süsse őket, majd ha elkészültek, szedje ki őket egy papírtörlővel bélelt tálba, hogy ne ússzanak a zsírban.
Ha a mikróban készíti...
Egy mikrózható tálat béleljen ki 4 réteg papírtörlővel, majd egy rétegben helyezze rá a bacon szeleteket, és még 2 réteg papírtörlővel takarja le őket, hogy beszívják a felesleges zsírt. A szalonnákat a legmagasabb fokozaton mikrózza 1 percig.