A szórakozás néha hangzavarral jár, de szüksége van a PEN-re a városnak

Jusztin Levente

Fiatalabb barátainkkal, egyetemi társainkkal újra bulizhatunk egyet Pécsen, mivel a héten elkezdődik a város és az egyetem egyik legnagyobb fesztiválja, a Pécsi Egyetemi Napok. Valaki ennek örül, valaki nem...

Ezen az alkalmon színvonalas, a mai kor legnagyobb zeneipari szereplői lépnek fel. Ez mindenképpen arra ad okot, hogy a szervezők komolyan veszik a fesztivált, és minden igényt igyekeznek kielégíteni. Az ismerőseim nem is véletlenül hangoztatják, hogy a PEN-t minden évben hihetetlenül várják. 

Külön öröm számomra, hogy nem csak bulizóként vehetek részt, hanem fellépőként is. A szervezőket lehet dicsérni azért, mert a helyi zenekaroknak is lehetőséget adnak, amire pedig abszolút van igény. Zenészként a legnagyobb öröm az, amikor az „itthoni" közönségnek játszhatunk, amikor a tömegben rengeteg ismerőst, barátot, családtagot, kollégát megpillanthatunk a színpadról.

Valakinek ez az egyetlen lehetősége arra, hogy elmenjen egy fesztiválra szórakozni, vagy fellépjen egy nívósabb rendezvényen. Igen, a szórakozás és a koncert azzal jár, hogy a kelleténél hangosabb a város, és a közelben lakók hatalmas áldozatot hoznak azzal, hogy elviselik az esetleges hangzavart. De ahogyan írtam, a fiataloknak, idősebbeknek, munkásoknak, zenészeknek, eladóknak és szervezőknek szüksége van erre a PEN-re, az egész városnak kell. Megérdemli Pécs, hogy megálljon egy picit minden és az élvezeté legyen a szerep néhány napig. Utána pedig minden visszaáll a régi kerékvágásba.