Kosárlabda

2024.04.25. 09:32

Újra csatába mennek: a Sopron ellen folytatja az NKA

Ki kellett hevernie az NKA Universitas Pécs férfikosárlabda-csapatának a sebeket, amelyeket a Szolnoktól kapott az NB I. rájátszásában, hiszen már csütörtökön ismét csatába kell szállnia egy helyosztón. Az NKA ellenfele a Sopron lesz 19 órától az 5–8. helyért vívott csatában.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Ugyan már az első négy hely valamelyikéért nem szállhat csatába az újonc NKA Universitas Pécs az NB I. rájátszásában a Szolnok elleni három vereséget követően, de még mindig küzdhet előkelő pozícióért. Csütörtökön 19 órától saját pályáján fogadja a Sopront, amely ellen az ötödik-hatodik helyért vívott csatát szeretné elérni. 

NKA Universitas Pécs
Az NKA játékosainak megpróbáltatásai még nem értek véget
Fotó: Löffler Péter

A Sopron elleni csatát januárban, hazai környezetben nyerték az akadémisták, 89–83 lett a mérkőzés vége. Kovács Péterék szinte végig vezettek a mérkőzésen, tizenhárom ponttal is el tudtak húzni, mielőtt a vendégek szorossá tették volna a hajrát. Ráadásul ezt a találkozót az NKA úgy dominálta, hogy Meleg Gergő nem volt bevethető, s Henry sem volt az együttes tagja. Az őszi meccs egészen más volt, három vereség után épp az akadémisták ellen támadtak fel a soproniak, méghozzá a 8. perctől végig vezetve, de így is végül csupán négy pont döntött, 78–75 lett a végeredmény. 

– Mindent kiadtunk magunkból, ez volt a legfontosabb a számunkra – tekintett vissza Rátgéber Tamás a Szolnok elleni csatára, majd kitért a folytatásra is a klub felületein. – Motiváltnak kell maradnunk, akkor tudjuk kihozni a maximumot a szezonból. Már eljutottunk arra a szintre, hogy aki eljön ide, tudja, hova jön. Fontos, hogy megvédjük a hazai pályánkat, számítunk a szurkolóinkra! Megmutatjuk, hogy újoncként fontos nekünk ez az idény! 

Az NKA az alapszakasz végére megelőzte a Sopront, amely a 7. helyen lépett tovább, s aztán háromszor kikapott az Alba Fehérvártól. 

Az NKA programja az 5–8. helyért két győzelemig 

04. 25., 19.00: NKA Universitas Pécs–Sopron KC. 
05. 01., 18.00: Sopron KC– NKA Universitas Pécs. 
05. 04., 19.00: NKA Universitas Pécs–Sopron KC.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában