Szabadtéri Múzeumok Napja

2024.04.27. 08:40

Hétvégén felfedezhető a múlt, a hagyományok és a vidéki életmód szépségei

Április utolsó hétvégéjén, azaz április 27-én és 28-án kitárják kapuikat hazánk Tájházai a Szabadtéri Múzeumok Napja alkalmából.

Czeczon Enikő

Ez az esemény már évek óta lehetőséget biztosít arra, hogy a helyi tájházak és szabadtéri múzeumok az érdeklődők figyelmének középpontjába kerüljenek. A két napon megismerhetik a látogatók a paraszti kultúra gazdag hagyományát.  Ezen jeles alkalomból pedig a baranyai tájházak is ingyenes vagy kedvezményes belépővel várják a látogatókat.  

A térségben látogatható lesz hétvégén a sellyei Talpasház, az Orfűi Malommúzeum, a Szajki Tájház, a Magyarszéki Tájház, a himesházai Német Nemzetiségi Tájház – Heimatmuseum –, az Orfűi Kemencés Udvar és Tájház, a Hosszúhetényi Tájház, a Sombereki Német Tájház, a Szászi Tájház, a Szentlászlói Tájház és a Hidasi Tájház. 

Ezeken a baranyai helyszíneken megelevenedik a múlt, ahol bemutatják a vidéki életmód szépségeit, és a vendégek betekintést kapnak a régi idők mindennapjaiba, és megismerkedhetnek a hagyományos gazdálkodás és a lakóházak világával.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában