Ismét a nagyvásznon

2024.04.19. 10:30

A férfi úgy érzi, hogy egy rosszindulatú dolog titokban irányítja az életét

Újra nagyvásznon élvezhetjük az 1999-es Mátrix című filmet, amelyet a pécsi Uránia Mozi április 19-én este fél 9-es kezdéssel vetít.

Czeczon Enikő

A történet szerint két valóság létezik. Az egyik a mindennapi életünk, míg a másik az, ami mögötte rejlik. Azonban az egyik egy álom, a másik pedig a mátrix. A film főhőse, Neo kétségbeesetten kutatja az igazságot a mátrixról, erről a titokzatos és ismeretlen valamiről. Neo ugyan csak mendemondákból hallotta, de meg van győződve róla, hogy ez az elképzelhetetlen dolog rosszindulatú, és titokban irányítja az életét. A férfi úgy véli, hogy Morpheus, ez a legendák övezte férfi, akit a világ legveszélyesebb emberének tartanak, megmutatja neki az igazságot.  

A Mátrix a 2000-es Oscar-díj átadón több kategóriában is bezsebelte az elismerést, mint a legjobb vágás, a legjobb hang, a legjobb hangvágás és a legjobb vizuális effektek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában