Nap és meleg

2024.04.27. 07:40

Egy hetes átmeneti idő után újra befűtenek

Úgy tűnik, hogy újra elő kell venni a rövidujjú pólókat, rövidnadrágokat.

Bama.hu

Szombaton sokat fog süt majd a nap, az időnként megjelenő felhőkből északon és keleten, valamint délután nyugaton, délnyugaton elszórtan egy-egy futó zápor, zivatar még kialakulhat. Sokfelé lesz élénk, nyugaton, északnyugaton erős lesz a délies szél. Tovább melegszik az idő, a hajnali fagy megszűnik, délután pedig már 18-23 fokot mérhetünk.

Vasárnap száraz, napos idő várható, amit legfeljebb vékony fátyol-, illetve északon, északkeleten kisebb gomolyfelhők zavarhatnak. Továbbra is sokfelé lesz élénk, nyugaton, északnyugaton erős a délies szél. Hajnalban 4 és 11, délután 22 és 27 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

Szombaton sem várható fronthatás, kellemesen meleg tavaszi időre számíthatunk, a többórás napsütés jó hatással lesz hangulatunkra, közérzetünkre.

A magasban zajló melegedés miatt viszont a melegfrontra érzékenyek körében fejfájás, teljesítőképesség-csökkenés, vérnyomásváltozás jelentkezhet.

A szelesebb nyugati, északnyugati tájakon fokozódhatnak a panaaszok, emellett szédülés jelentkezhet, illetve ingerültebbek lehetünk.

A nagy napi hőingás megterhelő lehet, réteges öltözet viselése ajánlott.

Immunrendszerünk erősítése érdekében fogyasszunk vitamindús zöldségeket, gyümölcsöket! Ne feledkezzünk meg a megfelelő mennyiségű folyadék beviteléről sem!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!