Kék hírek, bulvár

2008.11.25. 19:41

Kézigránátos gyilkosság: autóügyletek miatt történt?

Nem kizárt, hogy üzleti vita állt a múlt héten Pécsett elkövetett, kézigránátos merénylet hátterében, azonban vélhetően nem (vagy nem csak) uzsorakölcsönök miatti nézeteltérések vezettek a leszámoláshoz.

DN-információ

Rendőr vagy? – kérdezte kedden egy megtermett, számos fukszot viselő férfi egy egységben, amely nem esik messze a Fejlődés utcától, ahol a kézigránátos támadást elkövették.
– Nem, újságíró.

Az se jobb. Ti is most csak a holtakat bolygatjátok, másra nem vagytok jók, jobb, ha el is húzol, de menten – mondta nem pont ezekkel a szavakkal emberünk, mikor P. Zoltán, a merénylet egyik áldozata iránt érdeklődtünk.

A támadás színhelyén, a Fejlődés utcában szintén nem bizonyultak beszédesebbnek. A ház, ahova a két ember halálához vezető gránátot dobták, üresnek tűnt, a rendőrségi szalagok viszont továbbra is ott voltak a betört ablakon. A szomszédok nem nyitottak ajtót.

Később mégis akadt, aki szóba állt velünk. Megtudtuk, az elhunyt férfit, P. Zoltánt „eredeti” nevén említve szinte nem is ismeri senki, mindenki Csepóként emlegeti.

Egy volt általános iskolai osztálytársa azt mesélte róla, utoljára fél esztendeje találkozott a köpcös, alacsony férfival. Mikor megkérdezte tőle, most mivel foglalkozik, „Csepó” azt válaszolta, építési vállalkozó. A volt osztálytárs erre rákérdezett, pontosan mit épít, de miután erre nem kapott választ, nem firtatta tovább a dolgot.

A cikk a hirdetés után folytatódik

[caption id="" align="alignright" width="350"] A Fejlődés utcában senki sem beszél szívesen a meggyilkolt férfi múltjáról. Volt, aki úgy jellemezte: „Nem ismert sem Istent, sem embert”
[/caption]A férfit egyébként, aki ismerte, és hajlandó is volt beszélni róla, úgy jellemezte, „nem ismert sem Istent, sem embert” – utalva ezzel arra, hogy bárkivel vitába szállt, nem volt tekintélytisztelő. Mások azt mondták, egyenesen gátlástalan volt: állítólag megesett, hogy a benzinkutakon tankolás után fizetés nélkül távozott, de a szórakozóhelyeken sem kedvelték mindenütt. Egy vendéglátós azt mondta, „megállt a levegő”, amikor belépett. Állítólag előfordult, hogy márkás italokat rendelt, majd ugyancsak fizetés nélkül elsétált. Szólni senki nem mert.

– De mégis, miből élt P. Zoltán? – tettük fel a kérdést.
– Azt a híresztelést nem hiszem el – mondta egy informátorunk –, hogy Csepó uzsorás volt. Ennek a mendemondának az lehet az alapja, hogy régebben talán kölcsönök szervezésével foglalkozott, de nem ő adta ezekhez a pénzt. Az sem igaz, hogy lányokat futtatott volna. Az nem ő volt. Az meg egyenesen vicces, hogy rasszista leszámolás áldozata lenne. Az biztos, hogy rendes munkahelye talán sosem volt. Úgy tudom, autóügyletekkel foglalkozott. Egy darabig jól ment neki az üzlet, hatalmas autókkal furikázott, de egy ideje, mikor utoljára kijött a börtönből, nem sikerültek a dolgai. Az autóbizniszt akarta tovább folytatni, de ez is lett a veszte – tette hozzá.

P. Zoltán története ettől a ponttól fordulhatott tragikussá. Információnk szerint nem kizárt, hogy a támadást követően sokat emlegetett elszámolási vita alapja az volt, hogy P. Zoltán, vagy emberei elhoztak egy igen nagy értékű kocsit a tulajdonosától, az eladásra szánt jármű, vagy az érte kapott pénz pedig eltűnt.

Úgy tudjuk, P. Zoltánt a merénylet előtt figyelmeztették is üzletfelei, fizessen. Miután ezt nem tette meg, akkor dönthettek úgy, végeznek vele.

A rendőrség egyetlen eshetőséget sem zár ki

A megyei rendőr-főkapitányságon érdemben továbbra sem kommentálnak egyetlen sajtóértesülést sem. Zsobrák Péter, a főkapitányság sajtóreferense keddi felvetésünkre, amely szerint rendezetlen autóügylet lehetett esetleg a merénylet indítéka, mindössze annyit mondott, egyetlen eshetőséget sem zárnak ki, minden lehetőséget vizsgálnak. További részleteket viszont nem közölt, hozzátéve azt is, a nyomozás érdekeire való tekintettel nem tájékoztatják az eljárás fejleményeiről a nyilvánosságot. Ugyanakkor tény, hogy az elszámolási vitát, mint indítékot, nem cáfolták. Lapunk információi szerint egyébiránt továbbra se vettek őrizetbe senkit az üggyel kapcsolatban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!