Sport

2008.05.06. 19:47

25 ponttal nyert a Szolnok Pécsen (videó)

A rájátszás első körének harmadik mérkőzésén 104-79-re nyert a vendég Szolnok. A mérkőzés nem volt ennyire sima, mint a végeredmény mutatja, ám az előny immár a szolnokiaknál van. A vendégek ha a következő meccset is megnyerik immár hazai pályán, akkor a legjobb négy közé juthatnak.

dg, FZ

Nem úgy indult, hogy brutális vereség lesz a vége. Igaz, a szombati, egypontos hazai győzelem miatt nyilván a szolnokiaknál volt a lélektani előny – ám a pécsieket sem kellett félteni, hiszen az elején például az a Karageorgiu dobott be két hármast, aki éppen a legutóbbi találkozót hagyta ki sérülés miatt. Ki gondolta volna, hogy éppen ezek, a hárompontos dobások fogják eldönteni a meccset?

Pedig ez történt: bár már az első félidőben nagyon pörgött a bajnokcsapat, a PVSK a harmadik negyedben „szokás szerint” egyenlített. Ekkor nagyon úgy festett, kitart a hazaiak lendülete, és behúzza a második hazai találkozóját is a Pécs. Ám jött Sabaliauskas, három hármas a világ végéről, és ismét elhúztak a vendégek.

Az utolsó játékrésznek végül kilenc pontos előnnyel vágtak neki a piros-feketék – ám elmaradt a nagyon várt pécsi felzárkózás. Sőt, még jobban felpörgött az Olaj – jellemző, hogy Thomas Kelley mindhárom hármasát ekkor dobta. Az utolsó egyben csapata tizennyolcadik távolija volt. Ennyi kintivel pedig nem szokás meccset veszetni.

Pénteken jön a negyedik meccs. Szolnokon. Ahol idén még egyszer sem sikerült nyerniük a pécsieknek. Dénesék nyilvánvalóan küzdeni fognak a végsőkig. Mi – jobb híján – bízva bízunk.

Sztojan Ivkovics: – Ma mindenki extrát nyújtott, kivéve mi.
Pór Péter: – Nálunk az előny, de senki ne gondolja, hogy eldőlt a párharc.

Eredmény: PVSK-Expo Center Pécs – Szolnoki Olaj KK 79-104 (25-30, 17-19, 20-22, 17-33)

Férfi kosárlabda negyeddöntő, harmadik mérkőzés. Pécs, Lauber Dezső sportcsarnok, 2600 néző. V.: Papp, Benczur, Szilas. PVSK-Expo Center Pécs: Karageorgiu 8/6, WILLIAMS 20/3, Dénes 8/6, Tóth N., Lapov 8/3. Cs.: Kutasi, ALEKSZICS 26/6, Grebenár 9, Czigler, Hosszú. Szakmai igazgató: Sztojan Ivkovics. Szolnoki Olaj KK: KELLEY 14/9, CZICZÁS 16/9, HOLLINS 27/6, SABALIAUSKAS 25/21, Jurkunas 11/6. Cs.: Góbi 5/3, Harazin 2, Molnár A. 4. Vezetőedző: Pór Péter.
Kipontozódott: Williams (37. p.).

Vélemény: íme egy kidolgozott gondolatmenet, alább pedig a hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!