Labdarúgás

2024.04.28. 09:00

A PMFC-nek lépnie kell

Egyre élesedik a csata a labdarúgó NB II. tabellájának alsó régiójában. A PMFC-nek vasárnap 17 órától a Szombathely ellen kellene éltető pontokat gyűjtenie, míg a HR-Rent Kozármisleny a középmezőny csúcsán játszik rangadót.

Kvanduk Bence

Fotó: Löffler Péter

Hazai pályán kell kiharcolnia a PMFC-nek, hogy a vonal felett maradjon, illetve esetleg nőjön az előnye. Ellenfele a Szombathelyi Haladás lesz, amely 37 pontjával még szintén nem lehet túlzottan elbizakodott a bennmaradás kapcsán, bár hét pont előnye a BVSC-vel szemben megnyugtatónak hathat. A Pécs számára nincs más út, ezen a meccsen győzni kell, hiszen később a Győr, a Soroksár és a Szeged ellen sem lesznek jobbak az esélyei. Egyedül talán a Budafok van vissza a hátralévő ellenfelek közül, amely ellen esélyesebb a sikerre. 

PMFC
A PMFC nem tévesztheti szem elől a célt
Fotó: Löffler Péter

A Szombathely sincs jó formában az elmúlt időszakban, hiszen a Szeged, majd a sereghajtó Mosonmagyaróvár ellen is kikapott az elmúlt fordulókban, de éppen ezért lehet sokkal motiváltabb, mint korábban.

Mindeközben a PMFC szurkolóinak türelme is elfogyott, s kemény kérdéseket szegeztek Facebookon a klubnak firtatva a  célokat, a sportigazgató felelősségét, a vezetőség hibáit.

A PMFC-vel egy időben a Misleny is pályán lesz

Eközben a HR-Rent Kozármisleny egy közvetlen rivális otthonában bizonyíthat, a Gyirmóthoz utazik, amely három meccses győzelmi szériáját nyújtaná tovább. Ugyanakkor Aczél Zoltán csapatának is fontos a pontszerzés, hiszen vereség esetén lecsúszik a hatodik helyre. A múlt hétvégi Ajka elleni sikerből nagy erőt meríthetnek most a kék-fehérek miután tartalékos kerettel is nyertek.

A vasárnapi program: PMFC–Szombathely, Gyirmót–HR-Rent Kozármisleny, BVSC-Zugló–Csákvár, Szeged–Soroksár, Mosonmagyaróvár–Győr, Kazincbarcika–Budapest Honvéd, Vasas–Tiszakécske, Budafok–Siófok (mind 17.00).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában