Postabontás

13 órája

Az üvegvisszaváltás igenis hasznos - hangsúlyozza olvasónk

Az üvegvisszaváltás új rendszere kapcsán több negatív hozzászólást olvashattunk az utóbbi időben a Postabontásban.

Wald Kata

Én ezzel szemben úgy gondolom, hogy az üvegvisszaváltás rendszere igenis hasznos, mert végre nem csak beszélünk a környezetvédelem fontosságáról, hanem teszünk is valamit az érdekében. 

üvegvisszaváltás környezetvédelem palack
Az üvegvisszaváltás a környezetvédelmet is elősegíti
Forrás: MW

 

Nem a kifogásokat kell keresni az üvegvisszaváltásban

Mindenki számára adott a lehetőség, hogy a műanyag, illetve üveg palackokat visszavigye a megfelelő helyre, és visszakapja a betétdíjat. Nem a kifogásokat kell keresni, hogy mi az akadálya a göngyöleg visszavitelének, hanem meg kell keresni a mindennapjainkba leginkább beleilleszthető megoldást. Én is eddig autóval vittem a zsákokba gyűjtött palackokat, de a minap felfedeztem, hogy a közeli élelmiszerboltban is található automata, ahová gyalog is el tudom vinni a kisebb mennyiséget. Úgy gondolom, hogy a darabonkénti ötven forint megér ennyi fáradságot. Pláne akkor, ha ezzel még óvjuk is a környezetünk tisztaságát. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!