Olvasónk írta

2 órája

A maszk viselése nem szégyen

Wald Kata

A maszk buszon való használatának fontosságára szeretném felhívni a figyelmet. Örülök, hogy valaki szóvá tette a Postabontásban a buszokon utazók papírzsebkendő használatával kapcsolatos aggályait. Én arra szeretném kérni utastársaimat, hogy ha köhögnek, tegyék legalább a kezüket a szájuk elé. A használt papírzsebkendőt pedig tegyék a zsebükbe, vagy a táskájukba, mert ha azt a kezükben tartva kapaszkodnak, akkor az nem éppen szerencsés annak, aki utánuk megfogja a korlátot.

maszk beteg buszon
A maszk viselésével egymást védjük a buszon 
Fotó: Unger Tamás / Forrás: MW

A maszk az egymásra való odafigyelés jelképe

Én egyébként tavaly is feltettem a maszkot akkor is, ha csak egy kicsit is betegnek éreztem magam. És idén is ezt fogom tenni. Szerintem erről szól az egymásra való odafigyelés. A Covid idején, amikor kötelező volt a száj és az orr eltakarása, megszoktuk a maszk használatát. Nyugodtan be lehet építeni ezt a mindennapjainkba, nem hiszem, hogy bárkinek gondot okoz. Ha például valakin maszkot látok mostanában, mindig hálát érzek, hogy az illető törődik a környezetében lévők egészségével. Olyan jó lenne, ha ezt a példát követné minden olyan buszon utazó, aki köhög, tüsszög, vagy lázas. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!