Pécsi buszon

5 órája

Halálos fenyegetést kapott az utas

Wald Kata

Halálos fenyegetést kaptam a minap az egyik helyközi buszjáraton, ennek részleteit szeretném megosztani az olvasókkal. Felhívva a figyelmet arra, hogy az utas mennyire kiszolgáltatott és tehetetlen egy ilyen riasztó esetben. 

halálos fenyegetés utas
A halálos fenyegetés ellen ki védi meg a buszon az utast? 
Forrás: MW

Szentlőrincen szálltam fel a minap az egyik reggeli buszra, Pécsre indultam bevásárolni. Egy négyes ülőhelyen találtam szabad ülést, ott helyet foglaltam. A mellettem ülő férfi a következő mondatot szegezte nekem: 

– Ha még egyszer hozzám ér a táskája, megölöm! 

A sofőr meg is kérdezte: - Mi van itt a buszon? Terrorista?

Sajnos ennél többet azonban ő se tudott tenni. Én azonnal felálltam, mert nem szerettem volna további atrocitásnak kitenni magam. Szerencsére egy fiatalember a busz elején átadta a helyét, ahová leülhettem. A helyzet ugyanis az, hogy egy három évvel ezelőtt stroke következtében a fél oldalam le van bénulva, így a buszon csak ülve tudok utazni. 

A halálos fenyegetés mély nyomot hagyott

Az eset azóta se hagy nyugodni. Úgy gondolom, hogy a férfi, aki belém kötött, valamilyen tudatmódosító szer hatása alatt állhatott. Persze ebben nem lehetek biztos, de a nekem szegezett mondatából nyilvánvaló volt, hogy a viselkedése agresszív. Félelemmel tölt el, hogy ilyen esetben teljesen védtelen az utas. És sajnos a sofőr se tehet semmit. Úgy gondolom, hogy komolyabban kellene foglalkozni ezzel a problémakörrel, valahogy mégis csak biztosítani kellene az utasok biztonságát, mert egy ilyen eset könnyen fajulhat tettlegességig, aminek a következményei beláthatatlanok.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!