Olvasónk így látja

2 órája

Az agresszív sofőrök ész nélkül előznek

Wald Kata

Az agresszív sofőrök a veszélyesek, nem pedig az idősek! Én 75 éves vagyok, 18 éves korom óta van jogosítványom, több mint fél évszázada rendszeresen vezetek, soha nem volt balesetem. Természetesen én is sok meleg helyzetet megéltem az utakon, de nekem mindig sikerült kivédenem, amikor más hibázott. Ennek köszönhető a balesetmentességem. 

agresszív sofőr rendőrség
Az agresszív sofőrök kiszűrése is célja lehet a rendőri ellenőrzéseknek
Fotó: Kovács Bence / Forrás: MW

Az agresszív sofőr siet, kockáztat

Nem az idősekkel van a baj, hanem azokkal, akik agresszívek. Az őszi mezőgazdasági munkák zajlanak, sokszor látni traktorokat az utakon. Ilyenkor jellemzően az történik, hogy az autók feltorlódnak mögötte, mert a biztonságos előzésre csak ritkán van lehetőség, és a többség nem kockáztat. Jellemzően van azonban mindig valaki, aki sokadikként érkezve a sor végére egyszer csak gondolkodás nélkül az egész kocsisor előzésébe kezd. Mert siet valahová, gondolom. Nos, ezzel van a nagy probléma. Mert  vagy sikerül bevágnia valamelyik kocsi elé, ha éppen jön szemből valaki, vagy frontális ütközés lesz a vége. 

Nem olyan régi történet, hogy egy személyautó busszal ütközött hazánkban, 18 ember megsérült. Záróvonal és tiltó tábla ellenére előzött a személygépkocsi 20 éves vezetője. Hangsúlyozom: 20 éves. Azt is fontos leszögezni, hogy bizonyos életkor felett csak két évre hosszabbítják meg a jogosítványt, ami ha lejár, újabb orvosi ellenőrzés szükséges. 

Az autóban vezetés közben telefonálókról pedig inkább ne beszéljünk. Én egyszer szóvá tettem egy szabálytalankodónak, amikor láttam, hogy telefonnal a kezében vezetett - elképesztő hangnemben és stílusban reagált. Az ilyen agresszív sofőröknek nincs keresni valójuk az utakon. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között .

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!