Postabontás

3 órája

Virrasztott Kertváros, panaszuk süket fülekre talál

Elmúlt a nyár, és megint megkezdte áldásos működését az Expo Center. Ennek következményeként a szombatról vasárnapra virradó éjjelt átmulattuk, az estétől reggelig tartó disco hangereje miatt – írja olvasónk.

Wald Kata

Fotó: Krakenimages.com

Az Expo sátorban tartott rendezvény miatt a lakásunkban, és - mivel több emberrel beszéltem, ezért tudom - mások lakásaiban is olyan volt a hangerő, hogy ott sem aludni, sem pihenni nem lehetett.

A mi lakásunkban, a fejpárnámon, 47-52 decibeles hangerőt mértem az éjszakai órákban, zárt ablakok mellett. A megengedett érték 30 decibel lenne. A sátornál dolgozó portás nem volt hajlandó intézkedni, hogy csökkentsék a hangerőt, a rendőrség szintén nem intézkedett, pedig több hívást is kaptak. A város vezetői, és az Expo illetékesei évek óta csak ígérgetnek, tolják egymásra a megoldást. Ők jól alszanak, a fél város pedig virrasztva emlegeti őket.

Szeretném felhívni a polgármester, és a képviselők figyelmét arra az egyszerű tényre, hogy ők bármilyen magas lovon is ülnek, mégis csak a választóik beosztottjai. Ugyanis a választóik azzal bízták meg őket, hogy az ő érdekeiket képviseljék az ő akaratukat érvényesítsék a munkájuk során.

Hölgyeim, uraim! Önök jó fizetést kapnak a választóktól, eltartjuk Önöket. Nem kérünk hálát azért, hogy sok százezer, vagy milliós jövedelemre tehetnek szert a mi pénzünkből, de azt elvárjuk, hogy a munkájukat tisztességesen, a megbízatásuk szellemében végezzék. Ez az ügy már több mint 5 éve megy, mindenféle ígéreteket kapunk és minden marad a régiben.

A közelmúltban, egy hete volt a kertvárosi képviselő választás, ott minden meg lett ígérve a jelöltek részéről, állítólag annyira a választóik érdekeit képviselik, hogy az éjt nappallá téve dolgoznak értünk. Csak azt nem gondoltuk, hogy az éjt nekünk teszik nappallá a semmittevésükkel. A kovácstelepi rész képviselőnője azért záratta le a Jegenyés-sor déli részét, mert a forgalom zaja zavarta a választópolgárait és ő kiharcolta nekik a csendet. Érdeklődöm, hogy a képviselőnő most miért nem harcol ugyanolyan vehemenciával, hiszen a rendezvények zaja ott is elég erősen, zavaróan hallatszik.

Mivel az elmúlt több mint öt év levelezése nem vezetett sehová, süket fülekre talált, mind a hatóságok, mint az egyéb illetékesek részéről, ezért egy „átmulatott”, átvirrasztott éjszaka után úgy döntöttem, hogy a további megoldást keresve a médiához és felügyeleti szervekhez fordulok. Tudom, hogy sok pécsi embert zavarnak az Expo rendezvényei, ezért bízom abban, hogy nem csak a Tubest lehet megvédeni az összefogással, hanem az éjszakai nyugalmunkat is.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!