Segíthetünk

3 órája

Véradásra mindig szükség van – húzza alá olvasónk

Itt az ősz, elkezdődött az iskola, hamarosan halottak napjára, majd a karácsonyra készülünk. Ezeken a rohanós hétköznapokon nem árt egy kicsit megállni, s átgondolni a fontossági sorrendet.

Bama.hu

Forrás: MW

Fotó: LI

Véradásra például az évnek ebben az időszakában is nagy szükség van, mert a vér egyes betegségek, balesetek kapcsán és műtétek során pótolhatatlan szerepet játszik. Ezért fontos, hogy mindig elegendő tartalék álljon rendelkezésre. Ha elég sokan adnak vért rendszeresen, biztosítható, hogy minden rászoruló időben megkapja a szükséges készítményt.

Ám a rendszeres véradás nemcsak a betegeknek lehet életmentő, hanem a véradók számára is hasznos. A véradás segít a véradó egészségi állapotának nyomon követésében, ugyanis minden alkalommal ellenőrzik a vérnyomást, a hemoglobinszintet, és szűrővizsgálatokat is végeznek. Valamint a véradás következtében a szervezet friss vérsejtek termelésére is kényszerül, ami pozitív hatással lehet az egészségre.

Sokan félnek a tűtől, a fájdalomtól. Ám én, mint rendszeres véradó biztosíthatok mindenkit, a fájdalom csak néhány másodpercig tart. S gyakorlott kezek végzik el a folyamatot. Egy véradás általában 10-15 percet vesz igénybe, és nem jelent kockázatot az egészséges emberek számára. Ha szeretnénk valami jót tenni, segíteni valahogy embertársainkon, a véradás az egyik legegyszerűbb és legközvetlenebb módja annak, hogy ezt megtehessük.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!