Postabontás

2024.09.01. 08:20

Olvasónk szerint az építményadóval is pazarol a város

Wald Kata

Megkaptam az aktuális építményadóról a számlakivonatot és a csekket a minap. A borítékban három papírlapot találtam - az egyiknek a tetején néhány sorban a címzés volt olvasható, a másik alján a csekk, és a harmadik volt, ami az érdemi információkat tartalmazta. Tehát gyakorlatilag küldtek két, szinte teljesen üres lapot. Tudom, hogy ez apróságnak tűnik, mégis rendkívül felháborítónak tartom, hogy akkor, amikor mindenki azt hangoztatja, hogy takarékoskodni kell, meg hogy a környezetvédelem mennyire fontos, illetve a papír mennyire drága, akkor a pécsi önkormányzat üres lapokat küld a város lakóinak. A címzés és a csekk egy lapon is bőven elfért volna. 

Mindezek mellett az is bosszantó, hogy a címzés annyira apóbetűs, hogy szinte olvashatatlan, ráadásul a rövidítést se értem, hogy miért kell a Pécs MJV Polg. Hiv. rövidítést alkalmazni, miért nem írják ki a teljes nevet, ha már ott az egész lap, ami üres, és az apróbetű. 

Azzal is lehetne amúgy papírt és postaköltséget spórolni, ha az építményadót egy összegben, évi egy alkalommal be lehetne fizetni, akárcsak a gépjárműadót. Ha valaki pedig részletfizetést szeretne, és azt igényli, kapja meg automatikusan a lehetőséget. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!