Postabontás

Tegnap, 8:00

Olvasónk hangsúlyozza: aki vezet, ne telefonáljon!

Wald Kata

A kép illusztráció.

Fotó: mw

Szívesen olvasnék statisztikai adatokat arról, hogy egy hónap alatt hányszor büntetnek a rendőrök Baranyában azért, mert valaki vezetés közben telefonál. Nincs olyan nap, hogy ne látnám a szabálytalanságot. Sőt van, aki annyira tökéletesítette a módszert, hogy egyik kezében étel, a másik vállán a telefon, és így kormányoz. Ez a látvány tárult elém az egyik szembejövő autóból hétfőn, a szakadó esőben, és ekkor jutott eszembe, hogy ha ezt a rendőrök látnák, vajon mit tennének. De tovább megyek - a telefonját olvasgató kerékpárost is láttam már, az úton átsétáló gyalogosokról pedig jobb talán szót se ejteni. Igaz, utóbbiak nem is büntethetők emiatt, pedig szerintem az se ártana.

Sokszor gondolkodom el azon, hogy az én gyerekkoromban, amikor nem volt mobiltelefon, nem volt internet, mennyivel nyugalmasabb volt az élet. Nem is voltunk veszélyben az utakon. Legalábbis ennyire, mint napjainkban, biztosan nem. Akkor is voltak fontos elintézendő dolgok, de megvolt mindennek az ideje. Akkoriban a szüleim se autóvezetés közben bonyolították például az üzleti tárgyalásaikat. És ennek nem látták semmilyen hátrányát, kárát. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!