Postabontás

3 órája

Nem vették át a megmaradt festékek vödreit, dobozait - panaszolta olvasónk

Wald Kata

Fotó: Nagy Lajos

Lakásfelújítás után, ha nem is nagy mennyiségben, maradt a felhasznált anyagokból. A takarófóliával, szegélylécdarabbal még csak könnyen boldogul az ember, ha hasznosítani szeretné még, vagy hulladékként kezeli. A festékkel viszont alaposan meggyűlt a bajom.

Jogkövető és környezetvédő ember lévén felpakoltam az autóm csomagtartójába a megmaradt diszperzitet, olajfestéket és lakkot, hogy az ajánlás szerint leadjam az e célra megjelölt hulladékudvarban. Itt azonban kellemetlen meglepetés ért. Az ott dolgozók ugyanis azzal fogadtak, hogy a víz alapú festékmaradékot beveszik, viszont az összes többit ki se pakoljam, mert azt nem tudják átvenni. A „miért” kérdésre pedig az volt a válasz, hogy betelt a kontingens, így nem áll módjukban bevenni a különleges hulladéknak minősülő festéket.

Ismerőseimnek mesélve az esetet, ők is megerősítették, hogy jártak már így. Adódik akkor a kérdés, hogy az ember hogyan kövesse a jogszabályokat, ha azok nem végrehajthatóak. Ha az erdő szélén hagynám a vödröket, dobozokat, akkor viszont megbüntetnének. Nehéz ezen eligazodni.

Név és cím a szerkesztőségben 

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!