Olvasói panasz

2024.09.07. 19:15

Gyakori tapasztalat: akadályokba ütközik az üvegvisszaváltás

Wald Kata

Forrás: MW

Fotó: Vémi Zoltán

Napokig készültem arra, hogy kipróbálom a hozzám legközelebb eső hipermarketnél az üvegvisszaváltó automatát - tíz palackot gyűjtöttem össze, gondoltam az az ésszerű, ha nem egyesével viszem vissza a boltba a göngyöleget. Mindegyik ugyanolyan méretű és formájú volt, mindegyik sérülésmentes. 

A tízből azonban csak kettőt fogadott el az automata - több esetben azt jelezte a gép, hogy a visszaváltandó palack túlsúlyos, de volt, hogy azért nem fogadta el, mert horpadtnak érzékelte. Hiába próbálkoztam többször is, nem jártam sikerrel. Bosszankodva hazavittem a nyolc műanyag palackot, és mivel nem szeretnék 400 forintot az ablakon kidobni, egy másik helyen fogok majd próbálkozni, ahol remélhetőleg "engedékenyebb" lesz a gép. A visszaváltásra egyébként sorban kellett állni, nagyjából 25 percet várakoztam. A két ott lévő automatából csak egy üzemelt. Ami nem szerencsés. 

Az új visszaváltási rendszert jónak tartom, de ha a feltételek nem megfelelőek, és az automaták használói sorra csak a nehézségekkel szembesülnek - ahogy az én példám is mutatja -, akkor biztos, hogy sokan lesznek, akik inkább a kukába dobják az üvegeket, műanyag palackokat. Nem gondolom, hogy ez lenne a cél. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!