Postabontás

2024.09.14. 10:30

A solymász se fog csodát tenni a varjak elleni harcban

A DN-ben és a bama.hu-n a minap megjelent cikkben a varjakkal való gondok megoldásáról értekeznek. Az elmúlt napokban leírták, hogy végre valami megmozdul ebben az ügyben, mert egy solymász fogja a madarával riogatni a varjakat.

Wald Kata

 Erős kétségeim vannak az eredményesség tekintetében, ugyanis évek óta vannak ragadozó madarak a környéken, illetve Kertváros több részén is. A varjak tudomásul veszik a veszteséget, de a terített asztal mellől nem kívánnak elmenni. Mivel a természetesen kialakuló ragadozóveszély ezt a kérdést nem oldotta meg hathatósan, ez az egy solymász sem fog csodát tenni, ha tevékenykedni kezd. Bár a környékünkön, a Nagy Imre úti körfogalom környékén még nem láttam sem őt, sem a madarát. 

Kedves képviselők, tessék elgondolkodni, hogy a varjú okos állat. Amíg a város illetékesei teszetoszáskodnak, addig a varjak élik az életüket és teszik tönkre a választópolgárok életét. A varjú rövid időn belül rájön, hogy a riasztás után nincs veszély, és pár nap, egy hét után, a riasztó mellett fognak nevetni. Arról nem beszélve, hogy a más madárhangot lejátszó készülékek ugyanúgy zavarni fogják a környezetet, mint a varjak károgása. Az ultrahangos készülékek veszélyeit pedig szakemberekkel kellene megtanácskozni.

Rá kellene jönni, hogy az egyetlen megoldás a fészek leszedése, ha kell, akár hetente többször is. Pár ilyen alkalom után a varjak odébb fognak állni, mert az állandó zaklatásba és újra építkezésbe bele fognak unni, és a költözést választják egy békésebb környezet irányába. Csak hát ez a város illetékeseinek munkával, szervezéssel jár, ebben tessék jeleskedni! Nem ötletelni kell, hanem visszatérően bontani a fészkeket, mivel a fészkelési idő elmúlt.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!