Postabontás

2024.08.01. 08:00

Póráz nélkül nem sétálhat a kutya! – írja olvasónk

Wald Kata

Fotó: Gajus

Legyen különbség a közös költség mértéke között aszerint, hogy valaki tart-e kutyát a lakásában, vagy sem - jelent meg a javaslat a Postabontásban. Elfogadhatatlannak tartom az ötletet, és felháborítónak is egyben. Mert ennyi erővel fizessen az is többet, aki a liftben bútort szállít, összekarcolva a felvonó oldalát, vagy az is, aki leviszi a szemetét úgy, hogy közben a dinnye leve folyik ki a zacskóból, ragacsossá téve a lift egészét. Meg persze, ha valaki erdei túra után a sáros cipőjében trappol fel a lépcsőn, az is fizessen több közös költséget mint azok, akik egész nap ki se mozdulnak otthonról. A kutya semmivel nem okoz több koszt egy társasházban, mint az ott lakó emberek. 

Sokkal nagyobb problémának látom, hogy a póráz használata az utcán egyre kevésbé jellemző - ami nem szerencsés, ha a másik gazda viszont a szabályokat betartva sétáltatja kedvencét. Mert egy pórázon lévő ebhez, ha odaszalad egy másik, az egyáltalán nem szerencsés. Javaslom a közterület-felügyeletnek, hogy ne csak Uránvárosban - ahogy az sms rovatban valaki javasolta -, hanem Kertvárosban is járőrözzenek gyakrabban, főleg a kora esti órákban. És büntessenek is, mert a figyelmeztetés semmit nem ér! 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!