Stresszes időzítés

2024.08.04. 19:30

Miért hétvégén bontják az utat?! - háborog olvasónk

Wald Kata

A kép illusztráció

Forrás: Shutterstock

Fotó: Pheelings media

Nagyon hangos gépi és kézi munkálatokat végeztek augusztus 3-án, szombaton az Apáca utca Ciszterci köztől Jókai térig terjedő szakaszán. Most, hogy kicsit enyhébb az idő, végre lehetne ablakot is nyitni a belső levegő cseréjére és a hőmérséklet csökkentésére. De nem lehet, olyan nagy az utcán a hangzavar. A hangos zaj miatti stresszhatás magas szintű emelkedése a lakók egészségi károsodását, egész napi idegességét váltja ki. Hétköznap legalább dolgozni vagyunk, ha akkor dolgoznak az utcában, nem  kell hallgatnunk. Nem így azonban szombaton. Pihennénk, de ilyen körülmények között ez lehetetlen. A munkálatok megszervezőit kellene ilyenkor ideköltöztetni, hogy élvezzék munkájuk gyümölcsét!

A történethez az is hozzátartozik, hogy kb. 3 hónappal ezelőtt felástak nagyjából 1-1,5 méter széles árkot, amit pár nap múlva kaviccsal betöltöttek. Most szombaton ugyanezt bontották fel, hangos gépzúgással, a gép lapátjának a betonon való húzásával, a talicskát kézi erővel töltögetett kövek robajával. 

Az utcában egyébként a parkolás kritikus - sok helyen csak úgy használnak záró rácsokat, pedig látszik, hogy egyszerűbben is meg lehetne oldani, parkolóhelyeket felszabadítva ezáltal. Mindez a körültekintést nagymértékben hiányoló emberi magatartás.

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!