Postabontás

2024.08.27. 08:00

Kígyózó sor nehezíti az üvegvisszaváltást - panaszolja olvasónk

Wald Kata

Fotó: Kallus György

Az ünnepi hosszúhétvégét a Balatonnál töltöttem. Augusztus 21-én délelőtt indultam hazafelé - a tervem az volt, hogy mielőtt útra kelek, visszaviszem abba a boltba az üres műanyag palackokat, ahol korábban a hétvégén a család által elfogyasztott üdítőitalokat vásároltam. Leparkoltam, majd a 10-15 darab különböző méretű palackot tartalmazó műanyag zsákkal a kezemben elindultam a bolt bejárata felé. 

Megdöbbentő kép fogadott - legalább húsz ember állt sorban az utcán, mindenkinek a kezében több-kevesebb visszaváltandó göngyöleget tartalmazó zsák, szatyor, miegymás. Becslésem szerint minimum fél órát kellett volna sorban állnom, hogy az automatához jussak. Rögtön be is ugrott a nagyjából 40 évvel ezelőtti balatoni nyaralásaim emléke, amikor szintén kint kellett sorban állni a nagy melegben tejért, kenyérért, stb,, mert olyan sokan vásároltak a boltban, hogy több embert nem tudtak beengedni. Szóval, ahogy tapasztaltam, az új visszaváltási rendszer eredményeként a balatoni sorban állás visszatért. Aminek én végül nem lettem részese, mert inkább a szelektív gyűjtőbe dobtam a palackokat. És nem én voltam egyedül türelmetlen. Mások is, akik utánam jöttek, a kígyózó sor láttán már tették is vissza a csomagtartóba a göngyöleget. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!