Postabontás

2024.08.01. 19:17

A tanszerek is lehetnének ingyenesek - javasolja olvasónk

Wald Kata

Forrás: Shutterstock

Fotó: stockfour

Már augusztust írunk, ami azt jelenti, hogy közel van az iskolakezdés. Hallottam a rádióban a hírt, hogy az ingyenes tankönyvek nyomtatásával elkészültek, hamarosan kezdik kiszállítani azokat az iskolákba. Az, hogy a könyvekért a szülőknek nem kell fizetniük, nagyon nagy segítség. Hiszen ilyenkor rengeteg egyéb dolgot kell megvenni a gyerekeknek, és nem csak tanszereket, hanem ruhaneműt, cipőt is, hiszen a nyáron mindent kinőnek.

 Ilyenkor, augusztusban én is mindig segítem egy kis pénzzel az unokákat - így a jobb minőségű tollakat, ceruzákat, füzeteket is meg tudják venni. Olvastam, hogy idén is több adománygyűjtés indul a rászorulók tanévkezdését segítve - ezekben én is részt szoktam venni minden évben. De az igazi az lenne, ha nem lenne ilyen akciókra szükség - a nehéz körülmények közt élők az ingyenes tankönyv mellé a szükséges füzetcsomagot, iskolatáskát, teli tolltartót is megkaphatnák térítésmentesen. Ebben például az önkormányzatok segíthetnének. 

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!