Postabontás

2024.08.19. 09:05

A kezelési költség határa a csillagos ég?! - méltatlankodik olvasónk

Wald Kata

Fotó: Nemeth Andras Peter +36208281361

Webshopból rendeltem a napokban egy övtáskát, a termék ára 3680 forint volt. A megrendelés elküldése előtt azonban a végösszegnél plusz 4 ezer forint kezelési költséget is feltüntettek. Nem tudtam mire vélni, azt hittem rosszul látok, mert ilyennel eddig még nem találkoztam. Pedig sokszor vásárlok online. 

Némi kutakodás után meg is találtam a weboldalon a magyarázatot. A következőt írták: "Figyelem! A 2024. március 31-től érvényes kormányrendelet kötelez bennünket arra, hogy biztosítsuk a vásárlóink számára a Magyar Postával (MPL) szállítás lehetőségét. Ebben az esetben kénytelenek vagyunk a csomagokat elvinni a postára, és ott egyénileg ügyet intézni. Ezért az MPL-es szállítás esetén minden csomagnál kénytelenek vagyunk 4000 Ft kezelési díjat felszámolni a költségek fedezése érdekében. MPL szállítás esetén a szállítási határidő 8 munkanap. MPL szállítás esetén utánvétes fizetési módot sajnos nem tudunk biztosítani!"

Szerencsére más szállítási megoldást is felkínáltak, úgyhogy a lehetőségek közül inkább egy másik csomagküldő szolgálatot választottam, és csomagpontra kértem a szállítást, ami így 1600 forintba került. Ugyanez az MPL-nél 990 forint lett volna, és ehhez jött volna hozzá a 4 ezer forint kezelési költség. Aminek a felszámítását pofátlanságnak tartom. Felmerül a kérdés: jogszerű vajon a weboldal gyakorlata?!

Név és cím a szerkesztőségben

Ha érdekeset látott, hallott, mondja el nekünk! A 06 30/3511-111-es számon várjuk hívását minden hétköznap 8 és 16 óra között

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!