Postabontás

2024.06.13. 07:40

Újabb utcát vettek birtokba a varjak - panaszolja olvasónk

Wald Kata

A varjak miatt a pécsi Kertvárosban, azon belül is a Nagy Imre úton kialakult tarthatatlan helyzetet már többször jeleztem a városüzemeltetés felé. Legutóbbi, május elején kelt válaszlevelükben elismerik, hogy rendkívül kellemetlen a varjak túlzott jelenléte és hogy "az elmúlt évek elégtelen eszközöket nyújtó engedélyei alapján történő riasztás nem hoz megfelelő eredményt, és a helyzet egyre rosszabb". Egyben bíznak abban, hogy a következő szezonban hatékonyabban tudnak majd dolgozni - levelükben közölték azt is, hogy ez ügyben az engedélyek kiadásáért felelős szervezetekkel már folynak az egyeztetések.

Érdemi intézkedés azonban nem történt, ezért az elmúlt hetekben a helyzet még tovább romlott. Ugyanis, a nagy semmittevésnek az lett a következménye, hogy a Nagy Imre útról az öreg varjak elmentek üdülni, de a fiatalok itt maradtak. A lakáskulcsot nem kapták meg, ezért a fiatalok, a Dóra utcába költöztek albérletbe. A baj az, hogy egész nap, kora reggeltől estig, folyton buliznak. Vagyis reggeltől estig meg lehet őrülni a folyamatos csicsergéstől, amit csinálnak. Az ablakokat a meleg ellenére nem lehet kinyitni, mert a lárma amit csinálnak, elviselhetetlen. A fészkelési idő elmúlt, ideje lenne a fészkeket leszedni, a Dóra és Erika utcából pedig elriasztani őket. Ha más mód nincs, akkor javaslom, üljön fel a fára a városüzemeltetés igazgatója, és ha őt is zavarja a zaj, akkor el tudja hessegetni a madarakat. Szívesen látnám egy helyszíni szemlére az illetékeseket! 

Név és cím a szerkesztőségben

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a bama.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!